Marka Patent Şirketleri ? ( Marka Tescil Şirketleri – Patent Tescil Şirketleri )

Marka ve Patent tescili konusunda danışmanlık yapan ofisler, marka patent tescil talebinde bulunan firmaları, şirketleri, şahısları ve kurumları temsil etme ve marka patent işlemlerini yürütme yetkisine sahip profesyonel marka ve patent vekil firması olmalıdır.

Marka patent tescili konusunda Türkiye’de yetkili kurum Türk Patent Enstitüsü dür. Bizler ise, Enstitü nezdinde işlem yapma yetkisine sahip marka patent vekil firması olarak hizmet vermekteyiz.

Marka, üretilen ürünler yada verilen hizmetler üzerinde (tabela da dahil her türlü iş evrakında) kullanılan işaretlerin tescil işlemidir. Yani genellikle marka; sözcükler, şekiller (logolar), harfler ve sayılardan oluşmaktadır. Tescil edilecek marka ile aynı yada ayırt edilemeyecek derecede benzer olan bir markayı araştırma, sorgulama ve değerlendirme işlemi profesyonellik gerektiren bir husustur. Sorgulama sonucunda tescile engel olabilecek bir marka ile yada nedenle (red için diğer kriterler) karşılaşılmaması durumunda marka tescili için başvuruda bulunulur.

Marka Tescil (İsim Tescili) Başvurusu İçin Gerekli Bilgi ve Belgeler:

• Marka Başvuru Formu ekte olup, marka sahibi tarafından doldurulacaktır.

• Marka Başvuru Ücreti, tescil edilecek markanın sınıf adedi sayısına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ücretler hakkında (0312) 231 1 777 /pbx nolu telefonumuzdan yada info@mtppatent.com adresinden bilgi alabilirsiniz. Ayrıca kredi kartı ile ödeme ekranına sınıf adedi sayısını girdiğinizde ücretlerin otomatik olarak hesaplandığını görebilirsiniz.

• Marka Örneği; tescili talep edilen markaya ait bir adet örnek (varsa logo lütfen)

 Vekaletname; örneği ekte olup, sadece firma kaşesi yapılması, ad-soyad yazılması ve firma yetkilisince imzalanması yeterlidir (noter tasdiki gerekmez)

Patent ise, ilk defa yaratılan yeni bir buluştur ve genellikle teknik bir yönü olan ürün ve/veya usullerin tescilini içerir. Tescilli bir buluşu araştırma, sorgulama ve raporlama, profesyonellik gerektiren bir husustur. Sorgulama sonucunda her hangi bir buluş basamağına rastlanılmaması durumunda patent tescili için başvuruda bulunulur.

Patent Başvurusu İçin Gerekli Bilgi ve Belgeler:

Patent Başvuru Formu ekte olup, başvuru sahibi ve buluş sahibi tarafından doldurulacaktır.

Patent Başvuru Ücreti, başvuru sahibi ile tarafımızca karşılıklı olarak yapılacak olan Patent Tescil Sözleşmesinde detaylı olarak yer almaktadır.

Tescili talep edilen buluş konusu Patent için kısa bir tarifname ve ürüne ait varsa teknik çizimler (teknik çizimler yoksa; ürüne ait 1 adet numune yada resim verilmesi halinde çizimler detaylı olarak firmamız tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır)

Vekaletname; örneği ekte olup, sadece firma kaşesi yapılması ve firma yetkilisince imzalanması yeterlidir. Noter tasdiki gerekmez. Şahısların sadece isim ve soy isim yazarak imzalaması yeterlidir.


Leave a Comment