Buluş; buluş, tarım da dahil, sanayinin her hangi bir dalında üretilebilir ve/veya kullanılabilir nitelikte olan her türlü spesifik sorunun çözümü olarak tanımlanır. Yani kısaca ilk defa yaratılan yeni bir keşfe buluş (icat) denir. Bul us konusu ürün ve/veya usuller, ancak patent/faydalı model tescilleriyle koruma altına alınabilir. Buluş sahibi spesifik soruna çözüm getiren bir ürünü/usulü belirli bir süre üretme, kullanma, satma ve ithal etme hakkına sahiptir. Bu hakkın başvuru ve buluş sahibine ait olduğunu gösteren resmi belge ise, “Patent/Faydalı Model Tescil Belgesi” dir.

Türk Patent Enstitüsü’ne yapılan başvurular sonucu kayıtlara geçen tescil edilmiş bul uslar (patent/faydalı model) ve/veya tescil talebi ile başvurusu yapılan örnek buluşlar için buradaki TPE linkinden yada uluslararası örnek buluşlar için espacenet linkinden araştırma yapabilirsiniz.

Buluş Konusu Ürün/Usul (patent/faydalı model) tescil ve koruma işlemlerinde yetkili tek mercii Ankara’da mukim Türk Patent Enstitüsü’dür. Bizler ise, TPE nezdinde kendisine işlem yapma yetkisi verilmiş resmi belgeli vekiller olarak; marka, buluş (patent/faydalı modeller) ve endüstriyel tasarımların tescil başvurularına yönelik işlemlerde ilgili hak sahiplerine profesyonel anlamda hizmet ve destek vermekte olan tescil ve danışmanlık ofisiyiz. Yetkili vekil ofisimizin merkezi Kızılay / Ankara’ dadır. Tescil Edilmiş Örnek Bul uslara ilişkin tüm bilgi ve belgeleri içeren linklerimizi ziyaret edebilirsiniz. Tescilli Buluş (patent/faydalı model) ve yeni buluşların başvuru ve tescilleri ile ilgili sorularınız için merkez ofisimizle irtibat kurabilirsiniz. 0312 231 17 77 / Pbx